Clan img Pictures, Images and Photos
Lord Loco Says~

About Me~ Sensitive, Nature Loving, Fun, Wild Imagination, Commonly use vulgars as adjectives. Writing is my passion, and my strength lies within my imagination... Love blogger activities and make new friends.
tagboard

Sunday, April 22, 2012 @ 10:22 PM
Dear, God
God. I am desperate for a solution. I am beyond exasperated and exhausted of waking up and having to continue with this depression. Please God. Help me. I just want to forget the past. I just want to truly feel your love. I just want for you to show me how to love anybody. Teach me how to love you so that I can learn to love myself. I need you so bad, God. I don’t think I’ve ever needed you so bad. I’m sorry for being a terrible daughter but there’s a part of me that wants to yell out for you to hold me and tell me that everything is going to be alright. God, please. I just want to be happy. I don’t want to be bitter anymore. Make me brand new. I want to live without anger, hate or anything negative in my life. Please God, help me move on :( ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Thursday, April 19, 2012 @ 10:36 PM
avanza oh avanza
hahaha dulu aku pernah ckp when mira avy aku dah complete aku akan make up avanza pulak..so yeah now my avy dah full set complete..ok fullstop aku stop guna k-kompak lg...now guna sedan plak..haha today avanza aku dah berubah wajah..set audio..new sport rims.all audio set.new tinted..agak gilo jugak when total abes make up dekat 10k..gosh macam air je duit keluar..hahaha..i cant wait for new house.wwhen dah dpt rumah bole la kawen yerk..haha soo today agak penat dekat tempat keje when tan back from outstation...gosh byk gile sample kot..penin kepala nak mix 2k nie..dahla mls jadinye..so aku take over tempat hasrul jela.btw now aku rasa aku akan kurang update and bw sebab ada byk menda nak settle...so bloggy i will miss u..haha xlama le..kejap aje..muacks..esp ppl i miss and love me..i love u too <3 ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Wednesday, April 18, 2012 @ 10:25 PM
18.4
18.4 today is nothin...hehehe today agak penat when turn naek pergi cari rumah untuk dibeli... urgh sigh penat bangat. and today i saw mimi cook at home..omg agak susa nak tgk dia masak..walaupun xsedap hahaha x abes langsung lauk dia masak.lepas makan aku keluar dengan amir,shamir,jeanna and watson..lepak capital mall tgk wayang layan battleship then pergi karaoke...haha biasa la masing2 banyak duit...so berfoya2 la korang ye.. cant wait for my new house.and right now my life feel so happy..maybe tuhan dah bg aku jalan kot..and thx to allah dia dah jauhkan diri aku dari terus buat menda tak patot..i hope my life now still happy always macam ni...syukur.. P/S i only wanted some one beside me some one to talk some one to guide me :) ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Sunday, April 15, 2012 @ 9:22 PM
woops....
hello all...woooo finally i found back my card reader haha..so yeah can upload pic kat blog ni...hehe so yeah today im feel so happy and abit tired..1st i wanna wish HAPPY BIRTH TO : MY UNCLE,NUR AYUNI AND AYUNIS HEPPY BIRTHDAY..haha dah tua dah korang..sory la hadiah tak leh nak bg lagi.when dah dapat duit nanti kita g jalan2 cari hadiah ye...belikan apple ipad tuk korang..huhu insyaallah..amin harini penat skit sebab kena drive goin to terengganu with min and ayu... mmg sempoi ler when lepak makan kat tepi pantai and lepak star cruise...ps bukan tanak upload pic tp lama sangat nak upload..tgk kat fb jela ye...if fb pun leh upload..rasa makan masa gak nak upload..haha so yea takde ape nak update lg kot..sebab penat sangat jalan2 today...badan penat drive harini...k la out ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Saturday, April 14, 2012 @ 11:06 PM
jiwang skit..dah xda jiwang dah...mampus lu la ape nak jd pun jd la
belajarlah mencintai orang yang masih millikmu sebelum dia pergi dari hidupmu. hari ini, dia masih mencintaimu tapi mungkin esok takkan ada lagi cinta untukmu dan mungkin esok kamu yang akan lebih mencintai dia ketika dia telah pergi.jadi, jangan pernah sia2kan cinta yang sekarang ini mengisi hatimu..♥ ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
@ 7:03 PM
ape nak buat and ape yang akan jadi ye
haha xsabar nak tunggu next week.when atok dpt duit 5mil.rasa cam best je when atok say he will give to me 250k hoho..maklumla cucu kesayangan haji yusoff kan. idk duit ape yang dia dapat tp yang aku pasti dia janji next week or week lagi satu kot.bukan nak berharap sangat. so yeah skang dah boleh pasang angan2 kot. 1st nak setel kete sampai abes baru lega. 2nd nak bukak 1 kedai tp tak tau la bisnes ape kan leh buat then nak beli rumah.. tu kena ada tuk bakal future wife(of cos la)sebab ada org suh masuk meminang. dah la tanak pk pasal duit tu lg leh jd gila kot..muahaha about me today i feel so fucking piss off ler sebab janji x serupa janji kan.malas nak ckp lebih2 kang terasa ati org laen plak..btw ni blog aku so ikut suke aku la nak tulis ape pun kan?THIS IS MY ONLINE DAIRY BEB!!! SO WATCHOUT READER OUTSIDE mane tau entry ni ade kena mengena dgn korang ke..hahaha kat tempat keje today mmg sempoi la and i just wanna say thx to edward(My Boss) yang telah up kan gaji aku. ty boss syg boss byk2 haha.then thx to all my fren kat tempat keje sebab byk chill me and suport me when i sad when i happy.korang mmg best la.and special thx to joe kawan aku kat tempat keje gak sebab byk tlg aku..ko leh jd kawan baek aku kot..kot kot jela.tp ko kena tgl la perangai tut tut ko tu..haha joke anyway..so yeah and thx to nick oso (PENKID)kat tempat keje aku sebab dia dah banyak ajar aku and bg aku ilmu sampai aku sendiri tak percaya keje baru je 4bulan gaji dah lebih dari korang...superb ni berkat keje rajin2 kot..haha bangga la plak..mls nak ckp pasal personal sebab pape jelah sebab malas nak pk...btw now i change my new hp number so yea readers if nak my new hp num jum pm kat my fb msg yer... today...mmg betol le ape yang baby tasha ckp when ko takde mood ko ade feel nak tulis blog. adik oso today ape mimpi ko call aku nak jual kamera dekat aku?haha btw aku dah dapat satu kamera org hadiahkan dekat aku last week.sori la ye. haaa lagi satu pasal tyrah dia tak abes2 nak call aku tanye pasal pakwe dia..haha im like omg apehal dia ni tension aku..tyrah if u read ni jangan marah ye...ni blog aku ikut aku la nak ckp ape pun kan..pakwe ko tu tak nakal dgan mana2 gurl pun he ok dun wory aku ada..pe lg aku nak cite ea? aku rasa dah takde cite ape kot.. pasal family aku.....kitaorg akan berpindah nanti.when dah dpt duit akan pindah to bigger home..and go to another place.yang aku tahu mak aku yang betol2 struggle dah siap kemas barang dah nak pindah...aku takpe barang pun bukan banyak sangat kot..location is kota baru..ewww so far...so yeah b4 aku pindah ni aku nak gak lepak dengan kawan2 aku yang ade kat kuantan tp payah nak jumpe..asyik kat fb je chat...so when kat sana susa la skit nak update blog and fb kot...sory bloggy bukan tanak update..tau tau jela when dekat umah baru nak install streamyx ni kena la makan masa skit..nak pakai berukband jauh sekali la kot aku nak use menantang tu..haha.ok tmr im ready too pack my barang.rumah susah siap and next week mum n dad akan go to fifi school nak terminate sekolah pindah ke kota baru...my house ni bagi angah duduk or bg org sewa kot.so yea mane kawan2 aku yang read blog aku ni and xsempat nak jumpe aku..aku mintak ampun and maaf ye sebab x dpt jumpe korang...and aku pun tuka nuum baru..so papehal just pm kat inbox fb je..aku akn reply num baru tu kat korang ye....dah takde ape untuk aku tulis lagi dah...so yeah now goin maghrib better i off to bath and lepas ni nak keluar pulak...goin to secret place :P kalau jadi la..if tak jadi duk umah and tido and pk plan for tomorrow nak do yang mana satu 1st...tata bloggy i miss u...muah papai <3 ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Friday, April 13, 2012 @ 10:06 PM
I think I should stop.
If I could dream at night and if those dream come true, I would force myself to sleep at night. So I could dream of you (: Omgosh. I am so hyper right now. Like really hyper. I cant stop laughing and smiling. LOLOL! Oh gosh. Now, I am so lazy to update my blog. I don't know why. Maybe im too happy kot? Haha. Agree with shiera. Bila happy, sumpah xda masa nak update blog. Bila down, like damn. Every hour update emo post kan? LOL! And im happy for her. Finally she have a new boyfriend. Congrats. Seriously, I don't know what to write anymore. All I can say is im happy. I just don't know how to describe. The feeling. Wow, amazing kot? LOL. I don't know la. Maybe dah lama x happy macam ni kot? So, bila dah happy, excited pulak kan? LOL -.- Note to self : joe, don't get too excited okay? (: ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Wednesday, April 11, 2012 @ 9:13 PM
Malaysia Lebih Buruk Daripada Bangladesh Dan Palestin Dalam Ranking FIFA
KUALA LUMPUR, 11 April (Bernama) -- Kedudukan skuad kebangsaan dalam peta bola sepak dunia semakin merosot apabila jatuh ke tahap paling buruk sejak Januari dengan berada pada kedudukan ke-156. Mengikut senarai mutahir Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) hari ini, Malaysia menghuni tangga ke-156 selepas mencapai kedudukan 148 pada Januari, 150 pada Februari dan 152 bulan lepas. Kemerosotan ranking Malaysia adalah berpunca daripada kekurangan perlawanan persahabatan antarabangsa melibatkan skuad kebangsaan. Menerusi kedudukan terkini, skuad Harimau Malaya kini berada setanding dengan beberapa pasukan seperti Bangladesh (152), Palestin (153), New Caledonia (154) dan Samoa (155) yang diketahui umum mempunyai kekurangan kemudahan asas bola sepak seperti padang dan peralatan sukan. Di kalangan negara Asia Tenggara pula, Malaysia berada di tempat kelima di belakang Vietnam (97), Thailand (141), Filipina (148) dan Indonesia (151). Pada peringkat Asia, kedudukan Malaysia turut jatuh tiga anak tangga ke kedudukan ke-27 daripada 46 negara, berbanding tempat ke-24 bulan lepas. Sementara itu, juara Piala Dunia 2010, Sepanyol terus mengukuhkan kedudukan mereka selaku pasukan terbaik dunia dengan mengumpul 1,442 mata dikuti Jerman yang mengutip 1,345 mata di tempat kedua. Pasukan dari Amerika Selatan, Uruguay pula merampas kedudukan pasukan ketiga terbaik dunia daripada Belanda dengan mengumpul 1,309 mata iaitu berkelebihan 102 mata. Kedudukan ranking itu merangkumi keseluruhan 205 buah negara. ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Tuesday, April 10, 2012 @ 2:07 PM
No Word
My heart longs to tell you how I feel towards you. I wish I could tell you just how much you have touched me. Just how much you have taught me. Just how much you’ve made me happy. Just how when you hold me, my body tingles. Just how when you smile at me, it touches my heart in such a way that no one else can ever come close to. Just how the way you love me makes me want to be a better person. Just the way I want nothing more than to be able to hold you everyday of my life, and how that alone would be enough. But, I can’t tell you all these; the way I truly feel them, because there aren’t enough words in this world that can truly explain just how I love you. ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Sunday, April 8, 2012 @ 7:41 PM
Over 700 Churpers hv cashed out at least RM100 each this year & it's only March! Find out how thy did it #ChurpChurp
Over 700 Churpers hv cashed out at least RM100 each this year & it's only March! Find out how thy did it #ChurpChurp

ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
@ 7:31 PM
I'll be back :)
Dear readers and my beloved followers, Im sorry I didnt update this blog kinda long. Im so fcukin TIRED and I really have no time to update my blog. Sigh. I really have lots to update but I really have no time peeps. Im super duper tired. This week really make me .... Hais. Lots of people give me feedback. They want me to update blablabla. Hahaha. Yeah. I will. Dont worry. I will starting update by tomorrow. Cause tomorrow is Monday! Yeah, baby! I can't sleep late! Hahaha. So, I'll see ya guys tomorrow then? (; ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Tuesday, April 3, 2012 @ 11:36 PM
Kasih Seorang Anak
Mak Tijah memandang Lina sayu. Lincah dan tangkas tangan Lina mengesat tubuh Mak Tijah dengan tuala basah. Di suruh angkat tangan, Mak Tijah ikut, Di suruh mendongak ke atas pun Mak Tijah ikut. Sesekali pandangan mata mereka bertaut Lina akan mengukir senyum. Selesai mengelap dan menukarkan pakaian Mak Tijah, Lina mengambil mee goreng yang di beli nya tadi. Terus di suapkan Mak Tijah sehingga habis. Tergesa-gesa Lina mengemas barangnya berupa pakaian kotor di masukkan ke dalam beg galas. Lina menbaringkan Mak Tijah. Di salami Mak Tijah lalu ke dua pipi Mak Tijah di cium Lina. "Lina pergi dulu mak.." ujar Lina. Mak Tijah mengangguk. Ingin sekali Mak Tijah mengucapkan rasa sayang dan terima kasihnya pada Lina, namun Mak Tijah tak lagi boleh bersuara seperti dulu. Semacam ada benda yang terlekat di kerongkong nya. Dan Mak Tijah di sahkan oleh doktor yang dia tidak lagi boleh bersuara. Lina terus bergegas pergi sambil menggalas beg nya. Mak Tijah memerhati langkah Lina sehingga lah anak nya menghilang. Sayu hati nya bila memikirkan anaknya yang tengah ini. Sesungguhnya dia bersyukur di kurniakan anak seperti Lina. Tanpa sedar air mata nya menitik perlahan. Diri nya tidak lagi seperti dulu. Menghadapi penyakit yang kronik membuatnya tidak mampu berjalan lagi. Bahkan terpaksa terlantar di hospital. Hospital di ibaratkan rumah kedua baginya. Mujurlah ada Lina yg sering menemaninya. Menjaga nya. Mak Tijah mengesat air mata di pipinya. Anak-anak yang lain tak pernah datang menjenguknya. Jauh sekali nak menjaga dia seperti yang di lakukan Lina. Mungkin kerana anaknya yang lain sudah berumah tangga dan mempunyai kehidupan sendiri. Lina anak tengah dari lima beradik. Kadang-kadang Mak Tijah risau mengenangkan Lina yang tak lagi berkahwin walaupun usianya sudah hampir mencecah 30an. Bukan takde yang mahu memperisterikan Lina, tapi semuanya di tolak Lina. "Mak,kalau Lina kahwin nanti sape yang nak jaga mak? Biarlah Lina jaga mak selagi Lina mampu." itulah yang di ucapkan Lina saat mereka membahaskan soal kahwin. Lina memang anak yang baik. Tiap malam Lina akan menemani Mak Tijah di hospital. Tentu sakit dan tak selesa Lina tidur di kerusi. Tapi apakan daya. Tiap hari Lina tak cukup tidur. Tapi paginya Lina tetap bersemangat. Tak pernah di tunjuk wajah yang letih. Setiap pagi selesai memandikan, memberi makan dan menguruskan Mak Tijah, cepat-cepat Lina bergegas ke tempat kerjanya. Lina berkerja sebagai kerani di sebuah syarikat berhampiran sini. Setelah balik kerja. Lina akan pulang rumah sekejap menguruskan ayahnya yang juga tak berapa sihat di rumah kemudian bergegas ke hospital menemani dan menjaga Mak Tijah. Sungguh Mak Tijah terharu dengan sikap Lina. Tak pernah sekalipun Lina mengeluh walau penat macam mana pun. Mak Tijah betul-betul kesiankan Lina. Untuk mendoakan diri nya sihat seperti sediakala, rasanya tak mungkin lagi. Rawatan demi rawatan di terimanya tapi tak jugak sembuh. Sebab tu Mak Tijah selalu mendoakan supaya Tuhan mengambil nyawanya. Sungguh, Mak Tijah tak sanggup menyusahkan anaknya lagi. Sekali lagi air matanya menitis. "Ya Allah, Ya Tuhanku, kau ambillah nyawaku seandainya aku tak lagi mampu sembuh. Walaupun aku takut akan kematian, tapi aku tak sanggup menyusahkan anakku. Ya Allah, kau tempatkan lah anakku dalam syurgamu, kerana dia sentiasa menyejukkan hati ku." doa Mak Tijah dalam hati. Saat itu air mata Mak Tijah menitis lagi. Dan secara tiba-tiba Mak Tijah sesak nafas. Mak Tijah menggerakkan tangannya cuba memanggil seorang jururawat yang berada berhampiran situ tapi jururawat itu tak melihatnya. Dan akhirnya Mak Tijah menghembuskan nafasnya di situ. Walaupun Lina sedih dengan kematian ibunya. Apatah lagi saat tu Lina tiada di sisi arwah Mak Tijah, tapi Lina Redha. Lina puas kerana dia menjaga ibunya ke akhir hayatnya. Berbanding adik beradiknya yang lain meratapi pemergian ibu mereka dengan sesalan. **TamaT** p/s:Jaga lah ibu kita selagi hayatnya masih ada. ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
Sunday, April 1, 2012 @ 9:46 PM
Sleep is one of the common forms of ESCAPE.
Sleep is one of the common forms of ESCAPE. Yes people. It is. Why I say so? Cause when I sleep I can escape from loneliness, sadness, frustrations, rejection and from almost any problem possible. So, sleeping is one of my hobby. I just loveeee to sleep! Hee (Y) I didn't get enough sleep today. I don't know why. I can't sleep these few days. My mind can't stop thinking.. Thinking... Thinking bout you, maybe? I don't know. It's so complicated or we are the one who make it more complicated? I don't know. At times, I'm so confused with this situation. You just.. Leave me hang on and you ignore me. It breaks my heart, sayang. Really. And I guess we are getting so far away. Why? You really wanna put me aside? You don't need me anymore? ღ~ڸ٥ﻻ ﻉ√٥ﺎ ٱl~ღ
monthly archive

April 2010 May 2010 June 2010 July 2010 August 2010 September 2010 October 2010 November 2010 December 2010 February 2011 April 2011 October 2011 January 2012 March 2012 April 2012 May 2012 June 2012
recent entries

hello geng siot je keajaiban Al Qur'an kelatan vs lions stream TAHNIAH NEGERI KU KELATE Dear, God avanza oh avanza 18.4 woops.... jiwang skit..dah xda jiwang dah...mampus lu la ape...
widgeo.net